Angol győzelmi rekordot állított fel a West Ham United

Büszkeséggel tölti el David Moyest, hogy a West Ham United angol győzelmi rekordot állított fel, ugyanakkor igazán annak örül, hogy csapata 2-1-re nyert a Sallai Rolanddal felálló Freiburg otthonában az Európa-liga csoportküzdelmeinek második fordulójában. 

"Egy rekord felállítása mindig nagyszerű érzés, de most fontosabb volt a győzelem, és a három pont megszerzése, különösképpen mivel sokak szerint ez volt a legnehezebb meccsünk a csoportban" - fogalmazott a skót szakvezető, akinek tanítványai az európai kupaporondon sorozatban 17 meccsen maradtak veretlenek. 

A brit rekordot csütörtök estig a londoniak holtversenyben tartották a Leeds Uniteddel (1967-1968), a Tottenham Hotspurrel (1967-1972), a Chelsea-vel (2018-2019), valamint a Manchester Cityvel. Utóbbi a Bajnokok Ligája csoportkörének következő fordulójában a svájci Young Boys elleni összecsapáson beérheti a West Hamet. 

A londoni klub az előző idényben a Konferencia-ligában diadalmaskodott, így most az El-főtábláján bizonyíthat. A csütörtöki mérkőzésen Sallai Roland, a Freiburg magyar válogatott támadója a második félidő elején gólt szerzett, ezzel egyenlített, de az angolok végül elvitték a három pontot. (MTI)