Pep Guardiola: Rico Lewis az egyik legjobb futballista, akit valaha edzettem

Pep Guardiola, a címvédő Manchester City vezetőedzője azt mondta az RB Leipzig elleni győztes Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés után, hogy Rico Lewis az egyik legjobb futballista, akit valaha edzett. A 18 éves játékos oroszlánrészt vállalt az angolok szerdai, 3-1-es lipcsei sikeréből, amellyel a csapat százszázalékos két forduló után. Lewis, aki az előző szezonban mutatkozott be a City első csapatában, gólpasszt adott Phil Fodennek a vendégek első találata előtt, és az egész meccsen a gárda motorja volt.

"Micsoda játékos! Tizennégy-tizenöt éve vagyok vezetőedző és Barcelonában volt szerencsém a világ egyik legjobb játékosát edzeni" - mondta Guardiola Lionel Messire utalva. "Aztán most találtunk egy ilyen labdarúgót, aki védekező középpályásként ilyen jól mozog. Ő az egyik legjobb, akit valaha edzettem." A szakember hozzátette: Lewis szerény, nem sokat beszél, s bár eddig nem kapott sok játéklehetőséget, a folytatásban biztosan fog.

Guardiola azt mondta, a Wolverhampton otthonában elszenvedett bajnoki vereség után fontos volt, hogy ismét győzelmet ünnepelhessenek. (MTI)