Virgil van Dijk megérti a Liverpool szurkolók aggodalmát

A Liverpool labdarúgócsapatának új kapitánya, Virgil van Dijk megérti a szurkolók aggodalmát, mert a klub - Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister megszerzését leszámítva - nem volt aktív a nyári átigazolási piacon, miközben hat meghatározó játékosa távozott. 

"Természetesen megértem a drukkerek kétségeit azt figyelembe véve, hogy sok játékos, köztük a csapatkapitány és a helyettese is távozott, ráadásul, bár sokat birtokoljuk a labdát, mégis sok gólt kaptunk a felkészülési meccseken" - mondta a 32 éves holland válogatott védő arra utalva, hogy öt barátságos találkozón 11 gólt kaptak a Vörösök, köztük négyet-négyet a Bayern München és a Fürth csapatától. 

Nyáron Jordan Henderson és Fabinho Szaúd-Arábiába szerződött, míg Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Naby Keita és Roberto Firmino lejárt szerződése után szabadon igazolt el. Helyükre a magyar válogatott csapatkapitánya, illetve a világbajnok argentin nemzeti együttes középpályása, Alexis Mac Allister jött. 

A Liverpoolhoz 2018-ban érkezett Van Dijk arról is beszélt, hogy ő nem egy negatív személyiség, ezért azt kérte a szimpatizánsoktól, várják ki, sikerül-e még erősíteni, illetve a meghatározó játékosok távozása után mások miként veszik át feladataikat, ami neki és társainak is kihívás. "Újra ott akarunk lenni, versenyben akarunk lenni a legjobbakkal" - szögezte le Van Dijk. 

A Liverpool a Premier League hétvégi rajtján vasárnap a Chelsea vendége lesz. (MTI)