"Mi már halottak lennénk" - Guardiola odaszúrt a Chelsea-nek

A Newcastle elleni hazai mérkőzés előestéjén Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője sajtótájékoztatón válaszolt a csapatkapitány, Kevin De Bruyne lehetséges utódjának kereséséről szóló kérdésekre.

"A Chelsea-nek könnyebb lenne, mint nekünk. Nem ülhetnék ebben a székben, ha annyit költenénk, mint amennyit a Chelsea költött az elmúlt két átigazolási időszakban: a csapattal együtt öltek volna meg engem. Folyamatos vizsgálat alatt álltunk volna, és ezt el sem tudod képzelni.

Figyelemmel kell kísérnünk, hogy mi történik a piacon. Meg tudunk-e venni valakit, és azt fizetjük-e, amit tisztességesnek tartunk? Harry Maguire-t szerettük volna megvenni 2019-ben, de nem tettük meg, mert nem akartunk annyit fizetni érte. Marc Cucurellát akartuk tavaly nyáron, Alexis Sanchezt akartuk 2018-ban, de inkább egyikükért sem fizettük ki a kért összeget. Csak annyit fizetünk, amennyit igazságosnak érzünk. Egyébként meg van egy akadémiánk.

Semmiképpen sem szerentém kritizálni a Chelsea-t. Azt mondom, ha mi is ugyanezt tennénk, már rég halottak lennénk. A világon minden klub azt csinál, amit akar. Én csodálom Todd Boly-t, találkoztam vele. A Chelsea tényleg azt csinálhat, amit akar.

Ha el akarnak költeni, nem is tudom, 900 millió fontot, és aztán még 900-at, és még 900-at, akkor meglesz a pénz. Az üzlet mindig üzlet. Sok játékos adtak el, szóval megengedhetik maguknak.

Bárcsak rövidebb lenne az átigazolási időszak. Egy új játékos ide, egy új játékos oda. Ez annyira nevetséges. Bárcsak kevesebb idő lenne az átigazolásokra. És szeretném, ha az átigazolási időszak a szezon kezdete előtt véget érne, de ez van, ami van.

Minden klub Szaúd-Arábiára panaszkodik ezen a nyáron, aztán kinyitják az ajtót, rámutatnak a vörös szőnyegre, és megkérdezik: "Mit akarsz, haver?". Mindenki eladja oda a játékosokat...

Mindenki panaszkodik, de nyitva hagyják az ajtót. A mi ligánk, más ligák, mind addig panaszkodnak, amíg nem kötnek üzleteket.

Mindenki bármiről alkut köt Szaúd-Arábiával. Ez a valóság, mindenki a saját maga számára a legjobbat próbálja kihozni" - mondta a spanyol tréner. (Fotó: Getty Images)