Alisson elárulta, miért választotta a Liverpoolt a Chelsea helyett

Alisson Becker 2018-ban a Liverpoolt választotta profi karrierje folytatásának helyszínéül, miután két évig az olasz Roma csapatában játszott. A 30 éves brazil kapus most úgy döntött, elárulta, pontosan mi késztette arra, hogy a Vörösöket válassza, annak ellenére, hogy a Chelsea mindent megtett a megszerzéséért.

"Azt hiszem, az a meccs az Anfielden a Bajnokok Ligájában (a 2018-as elődöntő, a Roma azt a párharcot elveszítette 5-2 - a szerk.) életre szóló élmény volt számomra, mert közelről láttam ezt a tömeget. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a Liverpool mellett döntöttem. Ha megkérdezed, milyen volt az Anfielden játszani ellenfélként, egy szóban tudom összefoglalni neked: borzalmas.Az Anfield egy nagyszerű stadion, ahol a nézők a játékosokkal együtt élik meg a játékot. Nagyon zajos - és azon a meccsen a lelátók szó szerint lángoltak." - mesélte Alisson.

"Volt egy ajánlatom a Chelsea-től is, de az a meccs arra ösztönzött, hogy a Liverpoolban játsszak. És a főnök, Jürgen Klopp is. Ő egy csodálatos ember, a világ futballtörténelmének egyik legnagyobb edzője. Olyan ember, aki mindent megtesz azért, hogy mi, a játékosok jól érezzük magunkat, és a saját stílusát hozza a csapatba. Ugyanazért választottam a Liverpoolt, amiért a Romát, amikor először hagytam el Brazíliát, úgy gondoltam, hogy ez lesz pályafutásom legjobb lépése. A Chelsea éppen akkor váltott edzőt, és nem játszott a Bajnokok Ligájában. Mindig is lenyűgözött a Liverpool történelme. Ennek a klubnak öt európai kupa volt a szekrényében. Nagyon szerettem volna részese lenni ennek a történelemnek" - mondta a brazil játékos.