Sir Jim Ratcliffe terveit a Manchester United teljes átalakításáról Erik ten Hag menedzser is üdvözölheti

A brit milliárdos, Sir Jim Ratcliffe terveit a Manchester United teljes átalakításáról Erik ten Hag menedzser is üdvözölheti, mivel a Ratcliffe a játékoskeret színvonalának jelentős emelésére törekszik.

Ten Hag azonban nem valószínű, hogy sok pénzt kapna az átigazolási piacon, ha Ratcliffe javasolt ajánlatát elfogadják, mivel a pénzügyi fair play korlátozások miatt minden befektető számára nehézséget jelent, hogy extra forrásokat biztosítson az új játékosokra. 

Sajtóhírek szerint  Sir Jim Ratcliffe 1,3 milliárd fontot fizet a Manchester United 25 százalékáért, miután a katari üzletember, Dzsászim bin Hamad bin Halífa ál-Szání (angolszász változatban: Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani) sejk visszalépett a licitálástól. 

Sheikh Jassim ajánlata, amely több mint 5 milliárd fontra értékelte a Unitedet, vélhetően az egyetlen ajánlat volt a klub 100 százalékáért.

Ratcliffe elmondása szerint gyerekkora óta rajong a klubért. A Manchester United 25 százalékos megvásárlásának részleteit várhatóan Ratcliffe és cége, az INEOS irányítja, ami a szakaszos felvásárlás első lépése lehet. Az olajipari mágnás kezdetben a Glazers teljes 67 százalékos részvénycsomagját akarta megvásárolni. (Fotó: AFP)