Harry Kane Bajnokok Ligáját szeretne nyerni, ezért igazolt el a Tottenham Hotspurtől

Bajnokok Ligáját szeretne nyerni a Bayern Münchennel Harry Kane, aki szombaton szerződött a Tottenham Hotspurtől a bajor labdarúgócsapathoz.

Vasárnapi bemutatkozó sajtótájékoztatóján - melyre azt követően került sor, hogy az angol válogatott csatár már pályára is lépett új csapatában - úgy fogalmazott, hogy címeket szeretne begyűjteni, megpróbál BL-t nyerni és célja megvalósítására a Bayern München nyújt számára lehetőséget.

Kane bemutatkozása új csapatában nem sikerült jól, fél órát játszott szombat este a müncheni Szuperkupa-mérkőzésen, melyen az RB Leipzig - Willi Orbán és Gulácsi Péter csapata - vendégként 3-0-s győzelmet aratott. Ettől függetlenül másnap az angol játékos Jan-Christian Dreesen, a Bayern München vezérigazgatójának társaságában jókedvűen nyilatkozott újságíróknak az Allianz Aréna megtelt auditóriumában.

Az angol válogatottban eddig 58 gólt szerző, ezzel nemzeti rekorder futballista úgy vélekedett, hogy időre lesz szüksége, míg felveszi a német bajnokság ritmusát és alkalmazkodik a körülményekhez, mivel eddig csak angol csapatokban játszott.

A német bajnok szombaton erősítette meg az angol válogatott csapatkapitányának a szerződtetését, és sajtóértesülések szerint 100-120 millió euró közötti összeget fizetett érte, amely Bundesliga-rekord. A The Independent című angol napilap szerint az aláírás szombaton hajnali két órakor került rá a szerződésre, miután a harmincéves Kane átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon. A Premier League történetének második legeredményesebb játékosa négy évre kötelezte el magát Münchenbe. (MTI)