Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Gary Neville: jelenleg a Manchester United ellen van a legkönnyebb dolga az ellenfeleknek

A hétvégi Premier League nyitófordulóban a Manchester United 2-1-es vereséget szenvedett a Brightontól. A kezdőcsapatban csak Lisandro Maritnez és Christian Eriksen volt ott az új igazolások közül, így nem is annyira meglepő, hogy Gary Neville a tavalyi gyengélkedést látta viszont a pályán. A korábbi jobbhátvéd manapság a Sky Sports szakértőjeként dolgozik, ahol már a mérkőzés után sem fogta vissza magát, de a heti podcastjében még tovább ment a kritikával - számolt be az Eurosport.

"Jelenleg a United ellen van a legkönnyebb dolga az ellenfeleknek. Teljesen nyílt a játékuk, könnyen átmegy rajtuk bármelyik csapat. Az előszezon biztató volt, de ez az első meccs sokkolhatta Erik ten Hagot. Láttuk, hogy a keretnek milyen gyengeségei vannak, egész egyszerűen elfogadhatatlan, hogy az új edző számára nem biztosítottak megfelelő erősítést a nyáron.

Sokkal több új játékosra lenne szükség. Még van 3 hét az átigazolási időszakból, de egy új embernek kell 3-4 hét, amíg használni lehet éles meccsen is. Minden edző azt hiszi, hogy a régi keretből ki tud többet hozni, hiszen mindenki azt gondolja, hogy jobb edző, mint az elődje volt. Az első bajnoki viszont megmutatta, hogy mi a valóság.

A játékosoknak volt egy jó idénye, amikor a COVID miatt nem lehettek nézők a lelátókon, de mióta visszatérhettek, azóta képtelen hátrányból felállni a csapat. Senkinek nem okozott meglepetést, hogy nagyjából ugyanazok a játékosok ugyanolyan gyengén játszottak. Minden edzőnek időre van szüksége, szóval nem fogom ten Hagot kritizálni.

Ha viszont egy céget vezetsz, ami nem hozza az elvárt eredményeket, akkor az ezért felelősöket eltávolítod. A gyengébb játékosok is rosszul járnak, ha továbbra is a csapatban maradnak, hiszen a szurkolók őket fogják kikezdeni. Egyszerűen néhányuk helyett jobb játékosokra lenne szükségünk, vagy jobban kéne őket támogatni a pályán.

Már régóta lehetett tudni, hogy be kell fektetni idén nyáron új játékosokba, azóta pedig még távoztak is sokan. Ennek ellenére nem történt túl sok minden, egészen aggasztó, hogy mennyire nem tudunk új sztárokat megszerezni. Sokat sejtető, hogy inkább a holland ligából igazolnánk, hiszen Erik azt ismeri a legjobban. Érkezett onnan néhány jó játékos korábban, de nem ez a jellemző.

Látszik, hogy ten Hag nem kap megfelelő támogatást. Sokan azt mondják, hogy ha sikerül leigazolni Frenkie de Jongot, akkor sikeres nyáron leszünk túl, de ez egész egyszerűen nem igaz. Szerintem a szurkolók és a sajtó felől érkező nyomás miatt kicsit pánikolnak. Szerintem eljött az ideje, hogy a Glazer család eladja a klubot."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések