Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Pickford szerint az angol válogatott idén világbajnok lehet

Jordan Pickford, a mieink elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő angol labdarúgó-válogatott kapusa szerint a szigetországiak a legutóbbi világbajnokságon és a tavaly rendezett Európa-bajnokságon tapasztaltakból tanulva az idén megnyerhetik a vb-t Katarban – írja az MTI.

Az angol élvonalbeli bajnokságból hajszál híján kieső Everton hálóőre meghatározó tagja Gareth Southgate szövetségi kapitány válogatottjának, amely a legsikeresebb angol együttes az 1966-ban világbajnok nemzeti tizenegy óta.

A 2018-as oroszországi vb-n negyedik, tavaly pedig Eb-ezüstérmes háromoroszlánosok a Nemzetek Ligája A divíziójában a magyarok mellett az Eb-győztes olaszokkal, valamint a németekkel szerepelnek azonos csoportban.

„Nyilvánvalóan nagyon nagy kihívás lesz a világ legjobb válogatottjai ellen játszani Katarban, de az egész arról szól majd, hogy hiszünk-e magunkban” – nyilatkozta Pickford, amikor az angolok vb-esélyeiről faggatták.

Hozzátette, hogy a legutóbbi világbajnokságon, valamint az Eb-n is sokáig jutottak, de mindkétszer csalódniuk kellett.

„Csalódtunk, mert nagyon közel voltunk a győzelemhez, ugyanakkor büszkék is vagyunk arra, amit eddig elértünk, és a sikerek extra önbizalmat adnak ahhoz, hogy a vb-diadalért küzdjünk.”

A 28 éves kapus volt az egyetlen a tavalyi Eb-n, valamint a négy évvel ezelőtti vb-n, aki az angol válogatott minden meccsét végigjátszotta.

Az angolok szombaton 18 órától, zárt kapuk mögött lépnek pályára a Puskás Arénában Marco Rossi szövetségi kapitány magyar válogatottja ellen a Nemzetek Ligája idei első fordulójában. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések