Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Megmenekül a csődtől a Barcelona

Az FC Barcelona jövőképe és büdzséje igen jelentős lökést kapott, köszönhetően annak, hogy a klub közgyűlésén a küldöttek többsége támogatta az igazgatótanács azon javaslatait, amelyekkel a klub visszatérhet a stabil pénzügyi útra. 

A megbeszélésen egyértelmű többséggel hagyták jóvá két olyan pénzügyi művelet aktiválását, amelyekből mintegy 600 millió euró becsült bevételre tesz szert a Barca. Ezzel lehetővé válik a 2021/22-es pénzügyi év nyereséggel való zárása, és komoly tőkeinjekció biztosíthatja a Barça versenyképes csapattá válásához szükséges beruházásokat is a klub közleménye szerint.

És ami a konkrét lépéseket illeti: a szurkolókat képviselő delegált tagok a szavazatok 88%-ával, azaz egyértelmű többséggel ratifikálták a Barça Licensing & Merchandising (BLM), az FC Barcelona tulajdonában lévő, a licencekért és a merchandisingért felelős vállalat kisebbségi részesedésének (49,95%) átruházását.

Ugyancsak többségi támogatást kapott a Liga televíziós jogdíjaiból származó bevételek legfeljebb 25%-ának egy vagy több befektetőre történő átruházása és/vagy a fent említett televíziós jogok alapján történő finanszírozás jóváhagyása is.

(Csakfoci)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések