Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Kizárhatják az egyik válogatottat a katari labdarúgó-vb-ről

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a FIFA közel áll hozzá, hogy kizárja az ecuadori válogatottat az év végi katari labdarúgó-világbajnokságról, miután bebizonyosodott, hogy egyik játékosuk meghamisította állampolgársági papírjait, és valójában kolumbiai állampolgár - írta az Index.

Byron Castillo, az ecuadori válogatott és az ecuadori élvonalban szereplő Barcelona SC hátvédjének kálváriája viszonylag hosszú múltra tekint vissza, mivel már 2017-ben kizárták a korosztályos válogatottból, mondván, egy kolumbiai városban, Tumacóban született, közel az ecuadori határhoz. 

Tavaly áprilisban rendeződtek a viszonyok, és megerősítették ecuadori állampolgárságát, ezek után pedig már be is mutatkozhatott a felnőttválogatottban. Igen ám, de idén májusban a chilei szövetség újra kezdeményezte Castillo állampolgárságának vizsgálatát, miután már nyolc selejtezőmérkőzésen is pályára lépett a játékos. Ekkor bizonyosodott be a hírek szerint, hogy 

A 23 ÉVES HÁTVÉD MÉGIS MEGHAMISÍTOTTA AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGI PAPÍRJAIT.

A legfrissebb információk szerint könnyen az lehet az ügy vége, hogy annak ellenére, hogy Ecuador kvalifikált a világbajnokságra, kizárhatják a november közepén rajtoló világeseményről. Helyére minden bizonnyal a selejtezősorozatban hatodik helyen végző Chile ugorhat be. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések