Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Rooney szerint elkerülhetetlen a keret átalakítása a Manchester Unitednél

Időt kell adni Erik ten Hagnak, hogy sikeres csapatot kovácsoljon a Manchester Unitedból – véli Wayne Rooney, a klub korábbi sztárlabdarúgója. A szakember azután nyilatkozott a holland vezetőedzőről, hogy az MU csütörtökön hivatalosan bejelentette nyári érkezését az együtteshez. 

A jelenleg még az Ajax Amsterdamot irányító trénerrel három évre szóló szerződést kötöttek a Vörös Ördögök. “Ez egy hatalmas feladat, de jó látni, hogy a jelek szerint olyan vezetőedzőt neveztek ki a csapathoz, akinek időt fognak adni a munkához” – nyilatkozta a Derby Countyt edző Rooney. 

“Biztos vagyok benne, hogy Ten Hag megkapja majd a lehetőséget, hogy átalakítsa a keretet, ami elkerülhetetlen. Viszont a szurkolóknak türelmesnek kell lenniük, mert nem fog minden megváltozni egy éjszaka alatt.” - tette hozzá.

A Manchester United Sir Alex Ferguson 2013-as leköszönése óta komoly nehézségekkel küzd. Az együttesnek azóta a holland szakember a ötödik állandóra kinevezett edzője, mások mellett Jose Mourinho és Louis van Gaal is ült a kispadon, de bajnokságot nem tudott nyerni a gárda, sőt, az elmúlt kilenc évben egyetlen trófeát gyűjtött csak az Európa-liga 2017-es megnyerésével. A jelenleg az ideiglenesen megbízott Ralf Ragnick edzette gárda a hatodik helyen áll a bajnokságban, s kevés esélye van arra, hogy elérje a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyet. 

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések