Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Pintér: nekem vagy bent kell tartanom egy csapatot, vagy bajnokságot kell nyernem

Pintér Attila az NB II-ben szereplő III. Kerület TVE együttesénél folytatja vezetőedzői pályafutását. Az 55 éves szakember Kemenes Szabolcsot váltotta a másodosztály 19. helyén álló együttesnél. Pintér a klubhonlapnak beszélt arról, hogyan jutott arra a döntésre, hogy elvállalja az óbudai gárda irányítását.

"A csapat 60-70 százalékát ismertem, de azért nem mindennap láttam őket játszani. A Vasas és a Diósgyőr elleni mérkőzéseket megnéztem, de ahhoz hogy lássam, mi itt a probléma, ahhoz időt kértem. Egy fél nap után jutottunk oda, hogy a vezetőség elmondta, hogy bíznak bennem és szerintük új impulzust tudnék hozni" – kezdte Pintér.

"Aki ismeri az edzői karrierem az tudja, hogy nekem vagy bent kellett tartanom egy csapatot, vagy bajnokságot kellett nyernem. Szeretem a kihívásokat és azt gondolom, hogy ez is az. Remélem, hogy meg tudom oldani azt, amit vállaltam és bent tudom tartani a csapatot. Ez nem csak rajtam múlik, a csapatnak is el kell hinnie azt, hogy ez sikerülhet. Az idős játékosnak sem mindegy, milyen osztályban kezdik a következő szezont, illetve a fiataloknak se mindegy, hogy az NB II-ben vagy az NB III-ban tudnak tovább fejlődni" - magyarázta

Pintér az interjúban arra is kitért, mi lehet az oka annak, hogy az óbudai csapat csupán az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán.

”EGY EDZŐ NEM TUD EREDMÉNYES LENNI, HA NEM TUD HATNI A JÁTÉKOSAIRA. NÉGY-ÖT MÉRKŐZÉST MEGNÉZTEM ÉS MEGPRÓBÁLTAM LESZŰRNI AZOKAT A DOLGOKAT, HOGY TUD A CSAPAT JOBB LENNI. A CSAPAT NAGYON-NAGYON SOK RENDSZERBEN PRÓBÁLT MEG MOZOGNI ÉS NEM VOLT BENNÜK RENDSZERESSÉG ÉS EGY OLYAN MEGHATÁROZOTT SZISZTÉMA, AMI MELLETT LETETTÉK A VOKSUKAT. A JÁTÉKOSOK EBBE PICIT BELE VOLTAK KÉNYSZERÍTVE ÉS BELE VOLTAK ZAVARODVA, HOGY AZ ADOTT JÁTÉKRENDSZERBEN MIT IS VÁRNAK EL TŐLÜK. NEKÜNK RÖVID IDŐ ALATT MEG KELL TALÁLNI AZT A KÉT RENDSZERT, AMIBEN A JÁTÉKOSOK A LEGJOBBAN TUDNAK MOZOGNI ÉS AMIBEN A LEGJOBB EREDMÉNYRE LESZNEK KÉPESEK.”

Az 55 éves szakember elmondta, hogy meg kell találniuk az erősségeiket és a következő ellenfelükkel, a Kecskeméttel, csak utána lehet foglalkozni, amikor arra szükség van. Pintér szerint a csapatnak a saját kezébe kell vennie az irányítást a bennmaradás elérése érdekében.

Az interjú végén szó esett arról is, meddig szól a korábbi válogatott szövetségi kapitány megbízatása.

"Az elnök úrral hat meccsben egyeztünk meg. Nagyon korrekt volt, amikor tájékoztatott, mit szeretne elérni ez a klub a jövőben. Óbudának sokat jelent a TVE, és szeretném, ha sikerülne kiharcolnunk a bennmaradást" – zárta Pintér Attila.

(Csakfoci)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések