Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Hertha: “Dárdai leváltása hibának bizonyult”

Minden eddiginél kritikusabb hangnemű írások jelennek meg Németországban a Hertha BSC sportigazgatójával, Fredi Bobiccsal kapcsolatban, akinek a vezetésével nagyon könnyen elképzelhető, hogy a másodosztályba zuhan a berlini csapat.

A fussball.news megjegyzi, többek között annak fényében, hogy a Hertha az elmúlt években – főként Lars Windhorst tulajdonos millióinak köszönhetően – milyen horribilis összeget költött a csapatra, a kiesés “több mint szégyenteljes bizonyítvány lenne a felelősök számára”. Hozzáteszik azonban, hogy ebben az esetben sem lenne nagy felfordulás a klub háza táján, legalábbis Bobicot a másodosztályra is megtartaná a Hertha, Felix Magath azonban nagy eséllyel távozna és újra edzőt kellene keresnie a kék-fehéreknek.

A cikkben kiemelik, hogy Bobic eddig nem igazán keverte jól a lapokat a kispadon:

“TAYFUN KORKUT BEIKTATÁSA DÁRDAI PÁL HELYETT HIBÁNAK BIZONYULT, ÉS A TŰZOLTÓ FELIX MAGATH KINEVEZÉSÉNEK SEM VOLT EDDIG HATÁSA”

A Sport Bild szerint Bobic a másodosztályra is igyekezne tapasztalt edzőt hozni, a portál úgy tudja, többek között Stefan Leitl a Fürth-től, Andre Breitenreiter az FC Zürichtől vagy a legutóbb az FC Schalke 04-tnél felfüggesztett Dimitriosz Grammozisz is a jelöltek között.

Nem meglepő, hogy itt is felbukkan Dárdai Pállal kapcsolatban a 90plus.de portál emlékeztet: még az előző szezonban jött vissza megmentőként, stabilizálta a csapatot, és biztosította, hogy elkerülje a kiesőzónát.

“Dárdainak egyetlen, nyomatékos kérése volt a következő szezonra: kérem, ne legyen újabb felfordulás. Bobic ennek ellenkezője mellett döntött, és ismét felforgatta a csapatot” – olvasható a cikkben. Kiemelik, hogy Dárdai után érkezett Tayfun Korkut, aki egyértelműen “Bobic-embernek” tekinthető, így tehát az ő kudarcát is Bobic kudarcának kell tekinteni.

“Bobic legnagyobb problémája Berlinben egyre inkább maga Bobic. Hiányzik belőle a szuverenitás és a kommunikáció, ami olyan nagyszerű vezetőkre jellemző, mint amilyennek neki is lennie kellene” – szúrnak oda a sportigazgatónak.

(Csakfoci)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések