Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Idén Jude Bellingham lett a legjobb fiatal labdarúgó

Jude Bellingham, a Borussia Dortmund futballistája nyerte el az idei NXGN-díjat, melyet a nemzetközi goal.com oldal hozott létre és minden évben a legjobb fiatal labdarúgó érdemli ki.

Ezúttal a 2003. január 1. után született játékosokról készített rangsort a honlap, amely kiemeli, a 18 éves szélső azóta, hogy 2020 nyarán a Borussia Dortmundhoz igazolt, folyamatosan magas szinten teljesít Európa egyik legerősebb bajnokságában.

A 10-szeres angol válogatott játékos eddig 83 mérkőzésen lépett pályára a Dortmundban, 10 gól és 17 gólpassz a mérlege.

Az 50-es lista második helyén Florian Wirtz, a Bayer Leverkusen középpályása végzett, ő az első teljes idényében 16 találatból vette ki valamilyen formában a részét, míg a mostani szezonban, 31 fellépésén 10 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott. Már a német válogatottban is bemutatkozott, de nemrég súlyos térdsérülést szenvedett.

A harmadik Gavi, az FC Barcelona 17 éves középpályása lett, aki tavaly októberben azzal robbant be a nemzetközi futballba, hogy Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya mindössze hét felnőtt mérkőzéssel a háta mögött hívta őt be a válogatottba, és nem is vallott szégyent a Nemzetek Ligája négyes döntőjében. Gavi azóta a katalán középpályán a másik tinédzser Pedrivel alkot olyan párost, amely a szakérők szerint Andrés Iniesta és Xavi szintjét is elérheti. (MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések