Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

"Sok ember úgy volt velem, itt van ez a gyerek Magyarországról, úgysem képes megcsinálni ezt vagy úgysem képes megcsinálni azt”

Az RB Leipzig egyik “sztárjaként” és toptehetségként harangozta be Szoboszlai Dominikot az egyik legismertebb nemzetközi fociportál, a 433, amely portrévideót készített a 21 éves magyar középpályásról, melyből a csakfoci.hu közölt részleteket.

Szoboszlai elmesélte, hogyan került Ausztriába Magyarországról – útja elmondása szerint csöppet sem volt könnyű.

"Sok ember úgy volt velem, hogy “na itt van ez a gyerek Magyarországról, úgysem képes megcsinálni ezt vagy úgysem képes megcsinálni azt”. Én meg úgy voltam vele, hogy oké, engem nem érdekel, mit mondanak, én majd megmutatom, mert meg tudom csinálni…(…) minden az édesapámmal kezdődött, aki szintén focizott. És én is, amióta csak járni tudok. Gyerekként én is azt akartam csinálni, amit az apám. Ő volt egyben az első edzőm is. Ha valamit elrontottam, ő szólt rám először, hogy csináljam újra, mert akkor össze fog jönni. Picit meg is ijedtem tőle az elején, de ma már értem, mit akart elérni. Én viszont akkor olyan voltam, mint a többi 14-15 éves gyerek, a barátaimmal akartam a városban lógni, vagy épp elmenni moziba. De aztán másként alakult minden, maradt nekem a foci, ő és a pálya. (…) A Salzburg játékosmegfigyelői fedeztek fel, láttak játszani, felvették a kapcsolatot a menedzseremmel és szerették volna, hogy csatlakozzak hozzájuk. Nem volt egyszerű otthagyni Magyarországot és elköltözni a szüleim és a barátaim nélkül egy másik országba – fogalmazott a magyar labdarúgó.

"EZ VOLT A PÁLYAFUTÁSOM LEGJOBB DÖNTÉSE. ÉS NEM VOLT RAJTAM NYOMÁS AMIATT, HOGY ÉN LETTEM MINDEN IDŐK LEGDRÁGÁBB MAGYAR LABDARÚGÓJA – SŐT, JÓLESETT…"

Szoboszlai a céljairól is beszélt: "Az az álmom, hogy megnyerem a Bajnokok Ligáját. Szeretnék vezére lenni a csapatnak, élvezni akarom a focit, magamért, a szüleimért és a szurkolókért játszva. Ha tisztában vagy azzal, mit szeretnél elérni, akkor ne érdekeljen, hogy mit beszélnek mások. Csak tedd a dolgod, küzdj meg keményen a célodért, és ha csak magadra koncentrálsz, akkor el is fogod azt érni."

Fotó: Getty Images

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések