Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Lingard utolsó esélye?

Donny van de Beek csatlakozott az Evertonhoz, Anthony Martial Sevillába igazolt, Mason Greenwoodot pedig felfüggesztette a Manchester United a legutóbbi botránya miatt. Ralf Rangnick lehetőségei a támadó szekcióban ezáltal igencsak lecsökkentek. Vajon Jesse Lingard megragadhatja a lehetőséget, hogy megmentse unitedes karrierjét és újabb szerződést kapjon az Old Traffordon?

Akár arról volt szó, hogy a Manchester United nem akarta megerősíteni egyik top négyes riválisát sem, akár arról, hogy nem szerette volna elengedni az angol játékost, olyan klubhoz, amelynek top négyes ambíciói vannak, a Deadline Day egy frusztrálóan ismerős élménnyel zárult Jesse Lingard számára. Ahelyett, hogy lehetőséget kapott volna arra, hogy a tavalyi West Hamben mutatott szenzációs formáját visszahozza egy másik csapatban, Lingard maradt az Old Traffordon, amelyet egy ideje már minden másnak érez, csak nem az otthonának.

Bár a Deadline Day éjszakája utáni reggelen csalódottságot érezhetett, akár ez egy utolsó esély is lehet arra, hogy megmentse a karrierjét a klubnál. A kérdés az, hogy meg tudja-e ragadni a lehetőséget? Lingardnak már csak négy hónap van hátra a szerződéséből.

Van de Beek és Martial távozása akár örvendetes hír is lehet Lingard számára, aki ebben a szezonban mindössze kilenc alkalommal lépett pályára a Premier League-ben, és mindannyiszor csereként.

A francia és a holland kölcsönadása, Greenwood kiesése csökkentette a versenyt, így az angol játékos maradt a kevés opció egyike a támadó szekcióban.

Lingard előtt így adott a lehetőség, hogy megmutassa a menedzsernek, igenis hasznára tud válni a csapatnak. Mint emlékszünk, a West Hamnél remekelt, mivel szabad kezet kapott David Moyestól a pályán. Az Old Traffordra való visszatérése óta azonban nem engedték meg neki ugyanezt a luxust, főleg azért, mert a United játéka nagyban függ egy bizonyos Bruno Fernandestől.

A portugál labdarúgó egy kivételével a Manchester United összes Premier League-meccsén szerepelt ebben a szezonban, nem véletlenül.

A kihívásokkal teli szezonban, amelyben Ole Gunnar Solskjaert leváltották, Fernandes továbbra is a United elsőszámú a tízese, ami korlátozza Lingard lehetőségeit.

A United-nevelésnek ahhoz, hogy bekerüljön a csapatba és megmutassa valójában mire is képes, talán a képességeit is meghaladó játékot kell mutatnia. A mostani időszak lehet Lingard számára  legnagyobb kihívás, és eldőlhet, hogy négy hónap múlva végleg búcsút int az Old Traffordnak, vagy sem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések