Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Ha nem jön közbe a sérülés, Kalmár nyáron akár topbajnokságba is igazolhatott volna

A 27-szeres magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt 2025-ig hosszabbított szerződést a szlovák Fortuna Ligában szereplő Dunaszerdahely együttesénél.

"Viszonylag hosszan tárgyaltunk, de ez nem csoda, mivel komoly sérülés után vagyok, de nagyon örülök, hogy végül sikerült mindenben megegyeznünk, mert én maradni szerettem volna és a klub is azt akarta, hogy ne váltsak" – árulta el Kalmár a Kisalföldnek. "Tartoztam is ennyivel, hiszen sokat kaptam a DAC-tól az elmúlt öt évben. Nem lett volna fair tőlem, ha néhány hónap múlva ingyen megyek el. A szerződés pedig arról árulkodik, igenis bíznak bennem, a felépülésemben és hosszú távon számolnak velem Dunaszerdahelyen."

A 26 éves játékos tavaly márciusban az andorrai világbajnoki selejtezőn térdsérülést szenvedett és azóta nem tudott sem a válogatott, sem a DAC rendelkezésére állni.

"Biztos vagyok benne, hogy a lábam teljesen jó lesz. A kérdés csupán, hogy mikor térek vissza, amit bevallom, én nem szeretnék elkapkodni. Azt nem szabad elfelejteni, ez nem egy kis sérülés volt. Nemcsak a kereszt-, az oldalszalagom is el volt szakadva."

Kalmár 2017 nyara óta erősíti a csallóközi együttest, melynél tavaly őt választották a 2020/21-es idény legjobb játékosának. Éppen ezért a játékost számos más csapattal is szóba hozták, mielőtt meghosszabbította volna kontraktusát.

"Volt pár megkeresés, ami nagyon jólesett, örültem, hogy lennének más lehetőségeim, de nem volt opció, s csak akkor fordultam volna másik klub felé, ha nem sikerül a Dunaszerdahellyel megegyeznem. A keleti régióból érdeklődtek, volt köztük lengyel és magyar csapat is, de az elsődleges célom az volt, hogy a DAC-nál maradok."

A középpályás a sárga-kékek színeiben eddig 113 mérkőzésen lépett pályára és 39 gólt szerzett, azonban még nem mondott le arról, hogy szerződése lejártával új kihívás elé néz.

"Vannak még céljaim, ha nem jön közbe ez a sérülés, lehet, meg tudtam volna lépni ezt a lépcsőfokot, s talán nyártól ott lehettem volna egy topbajnokságban. Most az a legfontosabb, hogy felépüljek, s hogy visszanyerjem a régi formámat, s a DAC-cal csapatkapitányként komoly sikert érjek el."

Az interjú végén a játékos elmondta, hogy szándékában áll még tavasszal pályára lépni, de visszatérése nagyban függ majd a rehabilitációtól. (csakfoci.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések