Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Az elmúlt tíz évben egy klub sem bukott többet az átigazolásokon, mint a Manchester United

Az elmúlt évtizedben a Manchester United volt az átigazolások legnagyobb vesztese az európai labdarúgópiacon – vonta le következtetésként a tíz év adatait elemezve a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES).

A CIES szerint 2012 óta az angol klub 1.545 milliárd eurót költött keretének a megerősítésére, miközben csak 470 millióra tett szert a futballisták eladásából. Ez összesítve 1.075 milliárd eurós veszteséget jelent – szemlézte a jelentést a Magyar Távirati Iroda.

Az MU 2016-ban Premier League-rekordot döntött Paul Pogba 105.6 millió eurós leigazolásával, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a szezon végén ingyen távozhat, így várhatóan ő sem hoz pénzt a konyhára. Ami a többi balul sikerült szerződést illeti, a 2015-ben 43 millió euróért érkezett Anthony Martial és a 2020-ban 47 millióért megszerzett Donny van de Beek nemrég kölcsönben a Sevillához, illetve az Evertonhoz került.

Az európai veszteséglista második helyén a városi rivális Manchester City áll, a bajnokcsapat 1.699 milliárdot költött el, miközben csak 715 millió folyt be a kasszába, ez 984 milliós „mínusz". Harmadik a Paris Saint-Germain 941, negyedik pedig a Barcelona 650 milliós veszteséggel.

Csakhogy míg a PSG, a City és a Barcelona számos trófeát elhódított 2012 óta, addig a Manchester United csak egy bajnoki címet szerzett, s a legutóbbi serlege a 2017-es Európa-liga-diadal. A vörös ördögök jelenleg negyedikek a PL-ben 19 ponttal lemaradva az éllovas City mögött, az FA-kupától pedig meglepetésre már a legjobb 32 között búcsúztak pénteken – írja az MTI a CIES-re hivatkozva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések