Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Aberdeenben is szobrot kapott Alex Ferguson

Szobrot kapott a korábbi vezetőedző Sir Alex Ferguson a skót Aberdeen labdarúgócsapatának stadionjánál.

A 80 éves skót tréner tiszteletére állított, bronzból készült alkotást pénteken leplezték le. Az ünnepségen a szakember mellett a klub korábbi kiválóságai is részt vettek a BBC beszámolója szerint.

Ferguson "fantasztikus megtiszteltetésnek" nevezte, hogy immáron második egykori munkahelyén kapott szobrot: a Manchester Unitednél épp tíz éve, 2012-ben avatták fel a róla készült művet.

A pénteki ünnepség után a skót edző marad hazájában és ott lesz volt csapata szombati, Dundee United elleni bajnoki összecsapásán is a Pittodrie Stadionban. Ennek hírére az Aberdeennél mind a 20 866 jegyet eladták a találkozóra.

Ferguson 36 évesen, 1978 júniusában lett a klub vezetőedzője, amellyel bajnokságot háromszor, Skót Kupát négyszer, Ligakupát pedig egyszer nyert, míg a Kupagyőztesek Európa Kupájában 1983-ban, Göteborgban a Real Madrid legyőzésével ért fel a csúcsra. A szakember 1986-ban lett a Manchester United menedzsere, az angol csapattal a többi között két Bajnokok Ligáját és 13 bajnoki címet szerzett 2013-as visszavonulásáig. (MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések