Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Sevcsenko lehet a lengyel futballkapitány

Andrij Sevcsenko is felkerült a lengyel labdarúgó-válogatott lehetséges szövetségi kapitányainak listájára - adta hírül a Przeglad Sportowy.

A lengyel sportújság szerint az ukrán szakembernek, aki jelenleg az olasz élvonalbeli Genoa vezetőedzője, esélye van rá, hogy már az idei világbajnokság pótselejtezős sorozatának keretében az orosz válogatottal vívandó tavaszi meccsen a lengyel nemzeti együttes kispadján üljön - írta az MTI. A napilap úgy tudja, hogy a 45 éves Sevcsenko Varsóba hozatalán személyesen dolgozik a  lengyel szövetség elnöke, Cezary Kulesza, aki szerint az ukrán tréner kivásárolható 2024 nyaráig szóló olaszországi szerződéséből.

A szövetségi kapitányi poszt azután üresedett meg, hogy szerződését váratlanul felbontva a korábban Magyarországon, a Videotonnál dolgozó portugál Paulo Sousa Brazíliában, a nagy múltú Flamengónál vállalt szakvezetői munkát, s azonmód távozott Varsóból, hogy kifizette a rá kirótt  320 ezer eurós büntetést. Sousa egyoldalú lépése általános felzúdulást váltott ki Lengyelországban, ahol árulóként bélyegezték meg, amiért és ahogyan távozott a kapitányi posztról.

Az orosz-lengyel vb-pótselejtezős mérkőzést március 24-én, Moszkvában rendezik. A győztes március 29-én hazai pályán csap össze a katari vb-részvételért a Svédország-Csehország találkozó továbbjutójával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések