Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Maguire: Hétfőtől el kell kezdenünk rendesen játszani

A Vörös Ördögök védője és csapatkapitánya, Harry Maguire beszélt arról, milyen hangulat uralkodik a csapat öltözőjében.

"Egyetértek azzal a nézettel, hogy a Manchester United most egyedül van a világgal szemben, de ezt a nyomást kezelni kell. Számunkra a legfontosabbak a szurkolóink, és az utóbbi időben cserben hagytuk őket. Ennek ellenére a bíztatás az Old Traffordon és az idegenbeli meccseken még mindig hihetetlen.

Most már nincs más választásunk, mint megmutatni a karakterünket válaszként a kihívásokra. Az előző szezonban sikerült a második helyen végeznünk a bajnokságban, és idén még jobb csapattal rendelkezünk, de meg kell találnunk a megfelelő szellemiséget. A csapatunk minden játékosa vezéregyéniség. Unom már, hogy ismétlem magam, de nem mehet ez így tovább - hétfőtől rendesen el kell kezdenünk játszani.

A csapat nagyon dühös magára, és mindent meg akar tenni a győzelemért. Ennek ellenére nincsenek a csapaton belül konfliktusaink, hiába mondják ezt sokan. Profi labdarúgóként el kell viselned a kritikát, és okosan kell reagálnod rá. Ugyanakkor néha egyszerűen ki kell zárnod a külső zajokat. Tudjuk, hogy jönnek a győzelmek.

A "mi a világ ellen" mentalitást mindig ki lehet használni. Tudom, hogy Sir Alex Ferguson erről írt a könyveiben, hogyan sarkallta így a csapatát. Nyilvánvalóan zseniális volt ebben. Én úgy látom, hogy a Manchester Unitedet ért kritikák nem lehetnek motivációs források a játékosok számára. Ha a játékosok ezen a szinten nem azért motiváltak, hogy a klubért játszanak, amikor felveszik a mezt, akkor valami nem stimmel.

Én vagyok a kapitány és a vezér az öltözőben, személyes beszélgetéseket folytattam a játékosokkal és a vezetőséggel, amelyeket nem fogok részletezni. Azért vagyok itt, hogy harcoljak ezért a klubért, és pontosan tudom, hogy a csapattársaim is készek ugyanezt tenni. Én mindenesetre elvárom, hogy megtegyék, de ha nem - ahogy mondtam, valami nincs rendben. Nem lehet mindenki egyformán boldog.

Nem használhatjuk a COVID-19-et kifogásként, mert az egész világ ebben az állapotban él. Sok ember sokkal rosszabb helyzetben van, mint mi, ezért kötelességünk támogatni őket.

Ralf Rangnick máris hatással volt a csapatra, amióta a klubhoz csatlakozott - együtt nyerünk és veszítünk. Az edzőnek taktikailag fel kell készítenie minket, nekünk pedig hallgatnunk kell rá és az asszisztenseire. Amikor a pálya széléről néztem a Wolverhampton elleni mérkőzést, csalódott voltam, mert a pályán szerettem volna lenni a csapattal.

Azért jöttem ide, hogy címeket nyerjek. Bármelyik másik klubhoz aláírhattam volna, de a Unitedhez akartam tartozni, hogy segítsek a klubnak visszatérni a Sir Alex Ferguson-korszakba. Előbb vagy utóbb eljön ez az idő.

Nehéz, amikor az edzői stáb a szezon előrehaladtával változik, de Rangnick felkészítése a mérkőzésekre és az ellenfelek játékának részletezése óriási munka. Mindez azonban kizárólag a játékosokon múlik. Biztosítanunk kell magunknak egy helyet az ország legjobb négy csapata között, és ha lehet, trófeákért kell versenyeznünk" - magyarázta az angol játékos.

Forrás: Manchester United

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések