Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Ez egy olyan transzfer, amire az MTK és a magyar futball egyaránt büszke lehet

Vancsa Zalán a belga másodosztályú Lommelben futballozik a következő szezontól - ez a klub az angol bajnok Manchester Cityt működtető holding tulajdonában van.

A Lommel hivatalos honlapja hétfőn számolt be arról, hogy megállapodtak az MTK 17 esztendős játékosával, aki az idény végéig még kölcsönben a kék-fehéreket fogja erősíteni.

"Most a legfontosabb, hogy játékban maradjak. A családom és a klubom is mindenben támogatott, innentől már minden csak rajtam múlik" - nyilatkozta Vancsa a közmédiának. Kiemelte, fontos és nagy lépés ez a pályafutásában, és reméli, sokat tud majd fejlődni új együttesénél.

Amint a közlemény emlékeztet rá, a magyar futballista múlt héten Manchesterben esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

"Nagy motivációt jelent, hogy kint voltam Manchesterben és láthattam, hogyan mennek ott a mindennapok" - mondta a futballista, akinek nagy álma, hogy pályára léphessen a Manchester Cityben, de mint azt megjegyezte, azon kívül is rengeteg jó csapat van.

Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója az M1 aktuális csatornának adott interjúban azt mondta, a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem megszokott egy ilyen volumenű igazolás a régióban.

"Ez egy olyan transzfer, amire az MTK és a magyar futball egyaránt büszke lehet" - fogalmazott a sportigazgató, aki megerősítette, hogy Vancsa iránt a Bayern München és a Sevilla is érdeklődött, a végső döntést pedig a játékos hozta meg a családjával közösen.

A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az MTK nevelése tavaly áprilisban, 16 évesen és 5 hónaposan debütált az NB I-ben, októberben meghosszabbította szerződését a klubja, melyben tíz bajnoki és két kupameccsen lépett pályára a szezon első felében, és ezeken két gólt szerzett. Ősszel Európában is felhívta magára a figyelmet: az UEFA Ifjúsági Ligában a Sparta Praha és a KRC Genk elleni két-két mérkőzésen öt gólt ért el és két gólpasszt adott. (MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések