Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Ők Conte kiszemeltjei

Antonio Conte elsősorban a Serie A játékosai közül válogatna.

Az Eurosport cikke szerint az olasz mester csatárposztra a Fiorentina szerb támadóját, Dusan Vlahovicot nézte ki. Vlahovic ebben a naptári évben a legtöbb gólt szerezte Olaszországban, de az összes topbajnokságban is csak Erling Haaland és Robert Lewandowski van előtte ebben a tekintetben. Átlagosan 125 percenként talál a kapuba, ami még Cristiano Ronaldo mutatójánál is jobb. Személyében egy olyan fiatal és tehetséges támadót szereznének a londoniak, akivel Harry Kane pótlását is megoldhatnák hosszútávon.

A középpálya megerősítése szintén fontos lehet a Tottenham Hotspur számára, erre pedig egy olyan játékost nézett ki Conte, akinek kapcsán időről időre felmerül annak a lehetősége, hogy Angliába szerződik. Franck Kessié 2016-ban alá is írt volna a Sunderlandhez, csak a munkavállalási engedély hiányán bukott meg akkor az üzlet. Azóta viszont a Serie A egyik legjobb belső középpályásává nőtte ki magát, előbb az Atalanta, majd a Milan meghatározó játékosává tudott válni az utóbbi években. 

Az Eurosport internetes kiadványa azt állítja, Stefan de Vrij és Marcelo Brozovic is a lehetséges célpontok között szerepel. Brozovic szerződése nyáron, míg de Vrijé egy évvel később jár le és egyelőre egyikük sem tudott megegyezni a vezetőséggel a folytatásról. A horvát középpályás Conte alatt a csapat motorja volt az általa bejátszott területtel és rengeteget fejlődő passzjátékával, míg de Vrij a védelemnek volt a vezére. Már egyik játékos sem fiatal, de mindketten olyan korban vannak, hogy még jó pár évig lehetnek meghatározó emberek egy új csapatban.

Fotó: Getty Images

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések