Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Klopp szerint nem jó hír a többi csapatnak, hogy Rangnick érkezik a Manchester Unitedhez

Az angol sajtó csütörtökön számolt be arról, hogy a 63 éves német szakember a manchesteri állás kedvéért kész távozni a Lokomotiv Moszkva sport- és fejlesztési igazgatói posztjáról. Ralf Rangnick állítólag május végéig szóló, hathónapos szerződést köt a Manchester United csapatával, további két évig pedig tanácsadóként tevékenykedik majd az Old Traffordon.

„Sajnos egy jó edző érkezik Angliába, a Manchester Unitedhez – reagált az olasz sztárújságíró, Fabrizio Romano szerint Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere korábbi mentora szerepvállalására a Premier League-ben. – Ő egy rendkívül tapasztalt menedzser, két klubot épített fel a semmiből. A Manchester United szervezett lesz a pályán, ez természetesen nem jó hír a többi csapatnak.”

Ralf Rangnick 1983 óta edzősködik, az elmúlt húsz évben élvonalbeli német kluboknál (Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim, RB Leipzig) dolgozott, illetve sportigazgató volt a Red Bull Salzburgnál. Lipcsei állomáshelyén kétszer (2015/16 és 2018/19) a kispadról irányította a szakmai munkát, miközben 2012 nyarától hét éven át az egyesület sportigazgatójaként is tevékenykedett. A Schalkéval bajnoki ezüstérmes volt (2005), a Német Kupát megnyerte (2011) az együttessel, amely vezetésével további egy alkalommal (2005) döntőbe is jutott a hazai kupasorozatban. Az RB Leipziggel 2019-ben döntős volt a Német Kupában. Korábban olyan Premier League-edzők mentora volt, mint a listavezető és Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-t vezető Thomas Tuchel, illetve a Liverpoolt gardírozó Jürgen Klopp - írta az M4 Sport.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések