Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Beszólt a Manchester City-nek és a PSG-nek a Bayern München korábbi vezetője

Uli Hoeness hosszú éveken keresztül szolgálta előbb játékosként, majd elnökként a Bayern Münchent, amelynek éléről 2019-ben, mandátumának lejártát követően köszönt le. Karl Heinz Rummennigge ügyvezetővel kemény párost alkotva vezették a bajor sztárklubot hosszú éveken keresztül, amelynek idejére esett a mondhatni szokásos bajnoki címek mellett a történelmi triplázás is 2013-ban. Hoeness sportvezetői sikereit beárnyékolja, hogy különböző adóelkerülési manőverei miatt bő két évet börtönben töltött 2014-2016 között. Ettől függetlenül óriási befolyással bírt a Bayern München háza táján, ha pedig manapság megszólal, az még mindig nagyot üt. Sőt, úgy tűnik, amióta nincs pozícióban és nyugdíjasként él, kicsit szabadabban is fogalmaz - írta az Eurosport.

A minap például a Manchester City és PSG csapatába szállt bele élesen egy német magazin podcastjában elhangzottakkal. Mint ismert, mind az angol, mind pedig a francia csapat dúsgazdag arab befektetők tulajdona, és mindkét csapat mögött futó projekt középpontjában, a most már viszonylag átlagossá vált hazai dominancia mellett, a nemzetközi siker található. Szintén közös a két klubban, hogy az elmúlt két Bajnokok Ligája-döntőben egyikük mindig érdekelt volt, a ’City-t idén a Chelsea, míg a PSG-t egy évvel ezelőtt épp a Bayern München fosztotta meg a hőn áhított sikertől. 

Utóbbi kapcsán tehát igencsak autentikus jelleggel bírnak Hoeness keresetlen szavai: „Ez a két klub eddig még nem nyert semmit, és tőlünk időről-időre továbbra is ki fognak kapni. Ez abszolút a célunk. Boldog vagyok, amikor megverjük őket, mert ezzel azt üzenjük: «˝a sz*ros pénzetek semmit sem ér»”

Fotó: Getty Images

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések