Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Óriási változás jöhet a lesszabályban

A labdarúgás szabályai közül a legtöbbet alighanem a lesszabállyal foglalkoznak a legtöbbet, a játékosok, a játékvezetők, a szurkolók, a média, a kritikusok, reformerek és szabályalkotók mind-mind előveszik napról napra az egyik legvitatottabb pontját a játéknak - írta a csakfoci.hu.

A lesek megítélésében nem igazán van egyetértés, hiába került már bevezetésre sok helyen a VAR, a videóbírós asszisztencia sem mindig szűri ki a vitatott vagy ellentmondásos helyzeteket.

ÉPPEN EZÉRT LEHET ÚTTÖRŐ A TALÁN MÁR A JÖVŐ ÉVBEN BEMUTATÁSRA ÉS BEVEZETÉSRE IS KERÜLŐ ELEKTRONIKUS ÉS AUTOMATA LESJELZŐ RENDSZER, AMELY MÉG INKÁBB SEGÍTSÉGÉRE LEHET A JÁTÉKVEZETŐKNEK A REMÉNYEK SZERINT.

Erről az Arsenal egykori legendás edzője, a FIFA fejlesztési igazgatója, Arséne Wenger beszélt.

"Tovább kell fejlődnünk abban, hogy minél gyorsabban meghozzuk a döntéseket a pályán, különösen a leshelyzetek megítélésénél. A 2022-es világbajnokságon már sokkal gyorsabban ítélheti meg a bíró a leshelyzetet, ráadásul egy olyan rendszer segítségével, amely jóval kevesebbet állítja majd meg a játékot, mint a VAR. Persze, a lesek megítélése sokszor komoly érzelmeket eredményez, így lesz most is, de legalább szinte azonnal kiderül, hogy helyes volt az ítélet. Jó esély mutatkozik rá, hogy a jövő évi vb-n már az automatizált lesjelző rendszer működésbe lép majd. Szeretek és tudok is titkot tartani, de elárulhatom, hogy ez lesz lesz a következő nagy lépés a bíráskodás fejlődésében" – mondta a francia szakember a brit Mirror cikke szerint.

Pontos technikai részletek egyelőre nem kerültek napvilágra az új technológia kapcsán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések