Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Őket szerezheti meg januárban a Newcastle

Íme, azon játékosok listája, akikért offenzívát indíthat az egy csapásra dúsgazdaggá váló Newcastle United.

Fotó: Getty Images
Timo Werner (Chelsea)

A Chelsea német támadója továbbra sem igazán találja a helyét a londoniaknál, a nagy konkurenciaharc miatt pedig nincs is állandó helye a Kékek kezdőjében. Lukaku nyári érkezésével nem javult a helyzete, idén hat forduló alatt 298 percet töltött el a PL-ben és ezalatt 1 gólig jutott. Wernernek 2025-ig van érvényes szerződése a Chelsea-vel, piaci értékét 50 millió fontra becsülik.

Hakim Ziyech (Chelsea)

Hasonló cipőben jár csapattársa, Hakim Ziyech is, aki nagy reményekkel érkezett a Stamford Bridge-re, de Thomas Tuchel kezei alatt csak kiegészítőember. A mostani PL-szezonban összesen 125 percet töltött a pályán, gólt nem szerzett. Ziyech mellőzöttsége nem kérdés, a piaci értéke pedig 35 millió font körül mozog. Ha a Szarkák akarják őt, komoly esélyük lesz rá, hogy meg is szerezzék.

Raheem Sterling (Manchester City

Az angol válogatott Raheem Sterling körül is megváltozott valami, hiszen egyre többet pletykálják, hogy megválna tőle a Manchester City. Sterling Jack Grealish érkezésével kerülhetett ilyen helyzetbe, és ha még nyáron érkezne Harry Kane is Guardiola csapatához, akkor végképp mehetne. Sterlingnek 2023-ig érvényes a szerződése, vagyis a nyáron van lehetősége úgy eladni őt, hogy komolyabb pénzt is kapjanak érte. Nagy kérdés, hogy a 26 éves támadónak mennyire lehet opció a Newcastle, amellyel azért a BL-szereplésre kevés esélye lesz a következő években. Sterling nagyobb név annál, hogy beragadjon a Premier League-be, így ha hajlandó légiósnak állni, akkor akár a Barcelona is lehet a következő állomáshelye.

Phillippe Coutinho (Barcelona)

Coutinho a Liverpoolban annak idején meghódította a Premier League-et, azonban a Barcelonához való szerződése miatt kisiklott a pályafutása. A katalánoknál nem tudott meghatározó szerepet betölteni, Ronald Koeman kezei alatt pedig teljesen partvonalra került. A brazil támadó szerződése szintén 2023-ig érvényes, a komoly anyagi nehézségekkel küzdő Barcelona számára pedig az ő egyik legnagyobb értékű eladható játékos. Ez a Newcastle tárgyalási pozíciót erősítheti, mint ahogy az is, hogy Coutinho a Newcastle-ben biztos kezdő- és húzóember lehetne, ami nyilván a játékosnak is fontos szempont. Coutinho piaci értéke mostanra 18 millió fontra zsugorodott, ez pedig aprópénz lehet a Newcastle-nek.

Mauro Icardi (PSG)

Az argentin támadó a PSG-ben eddig is megküzdött a helyéért, de Lionel Messi érkezésével szinte sansztalan, hogy kezdő legyen. Az sem mellékes, hogy a pletykák szerint nem felhőtlen a viszonya Messivel, ha pedig ennek van bármi alapja is, akkor adja magát, hogy lelépjen a francai fővárosból.

Icardi a legjobb korban van, korábbi olasz gólkirály, igazi nagy fogadása lehetne az újjászerveződő Newcastle-nek. Az üzletnek azonban a PSG szabhat gátat, mert ha a klubvezetés úgy gondolja, hogy cserecsatárként szüksége van rá, akkor nem fogja eladni. Icardi - és felesége - viszont szereti a magas fizetéseket, a Premier League szakmailag is jó kihívásnak tűnik, így nem teljesen esélytelen ennek a transzfernek a létrejötte. Icardi piaci értéke 30 millió font körül mozog, ami szintén ideális lehet a Szarkák számára.

Aaron Ramsey (Juventus)

A walesiek örök ígérete a Juventusban sem tudta megtalálni önmagát, Massimo Allegri pedig nem is nagyon számol vele, az idei Serie A-ban 98 percet töltött a pályán. A már 30 éves középpályás jól ismeri a Premier League-et, a Newcastle-ben a konkurenciaharc sem lenne akkora, 10-12 millió fontos piaci értéke pedig szotyipénz a szaúdiaknak.

Jesse Lingaard (Manchester United)

Az angol válogatott szélső tavaly a West Ham színeiben bizonyította, hogy remek képességű labdarúgó, ami után a Manchester United vissza is hívta őt a csapatába. Csakhogy közben érkezett Cristiano Ronaldo is, aki teljesen kiszorította Lingaardot a csapatból: 3 meccsen 23 perc - ennyi jutott neki idén a PL-ben. Lingaard 28 éves, még jó pár sikeres szezon benne lehet, nem is kell országot váltania a több játéklehetőség miatt, tavaly pedig már bejött neki egyszer, hogy egy kisebb csapat húzóembere legyen.Szerződése nyáron lejár, vagyis ingyen igazolhatóvá válik, így a MU számára a januári időszak az utolsó alkalom, hogy pénzt lásson a távozásából.

Ross Barkley (Chelsea)

Papíron a chelsea-s Ross Barkely az egyik legtökéletesebb januári célpont a Newcastle-nek. Másfél év van még hátra a szerződőséből, piaci értéke 18 millió font körül mozog, életkora pedig ideális (27). A Chelsea-ben idén mindössze 36 percet játszott minden sorozatot figyelembe véve, vagyis ő is kiszorult Tuchel kegyei közül, érthető, ha a több játéklehetőség miatt távozni szeretne. Tavaly az Aston Villában ő is remekelt, vagyis nem venne vele zsákbamacskát a Newcastle.

Forrás: Hathárom

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések