Editors Choice

3/recent/post-list

Keresés ebben a blogban

Most éppen Ronaldo lett a bűnbak a Manchester United gyenge szereplése miatt

Jonathan Wilson, a The Guardian újságírója elsősorban Cristiano Ronaldót okolja a Manchester United gyenge szerepléséért, a Liverpool elleni 5-0-s vereség mutatta meg véglegesen, hogy a csapat nem bírja el, ha nem védekezik mindenki, márpedig a portugál ezzel egyáltalán nem foglalkozik.

A Manchester United 5-0-s veresége után a Liverpoollal szemben az Old Trafforban gyakorlatilag a kritikák kereszttüzébe került a teljes csapat, de legtöbbet a menedzser, Ole Gunnar Solskjaer kapja, akinek sorsa a napokban eldőlhet. A norvég edző után közvetlenül a keret portugál sztárját, a 12 év után visszatérő Cristiano Ronaldót találta meg a média - írta az M4 Sport.

Jonathan Wilson, a The Guardian sportújságírója egy véleménycikkben fejezte ki nemtetszését Ronaldóval szemben, szerinte a portugálnak köszönhető elsősorban, hogy a United rossz fázisban van. A bajnokságban négy mérkőzés óta nyeretlen, az angol ligakupából kiesett és a Bajnokok Ligájában is csak óriási nehézségek árán képes eredményeket elérni.

Alap kifogása az újságírónak, hogy CR7 “gyakorlatilag semmit nem csinál védekezésben”, emellett már “nem elég mozgékony” ahhoz, hogy a Vörös Ördögök csatára legyen. Wilson azt is hozzáteszi, hogy korábban a portugál válogatott csapatkapitánya miatt kellett mennie a Juventusból Allegrinek, Sarrinak és Pirlónak.

“Az elmúlt szezonban a Manchester United eljutott arra a szintre, hogy képes legyen egy olyan ellenféllel szemben partiban lenni, mint a Liverpool, most viszont erre képtelen, méghozzá Cristiano Ronaldo miatt. Játszania kell, hisz ő Cristiano Ronaldo. Viszont semmit sem ad a csapatnak a védekezésben, pusztán, mert ő Cristiano Ronaldo. Emellett nincs meg az a mozgékonysága, ami Solskjaer csatárait jellemezte és a legmagasabb szinten játszó csapatok ellen is teljesíteni tudtak. A góljai, ahogyan azt az Atalanta ellen is tette, hozhatnak eredményeket, de mindez csak ahhoz elég, hogy elrejtsék a hatalmas lyukakat a védőfalon” – fejtette ki véleményét Wilson, aki nem tartozik azok táborába, akik az edzőt hibáztatják, sőt, inkább félti az edzőt, mert a portugál jelenléte az állásába kerülhet.

“Nem taktikai problémákat kell keresni, sokkal inkább személyes okokat. Egy olyan játékosról beszélünk, aki miatt Max Allegri, Maurizio Sarri és Andrea Pirlo elvesztette állását. Azok a csapatok, amelyekben játszik, elkerülhetetlenül FC Ronaldóvá válnak. Függetlenül attól, hogy ez mennyi mezeladást jelent, milyen a hatása a közösségi felületeken, az nem segíti azt a futballt, amellyel címeket lehetne nyerni” – tette hozzá az újságíró.

A Liverpool ellen mérkőzés első játékrészének végén kicsit elgurult a gyógyszer a portugálnál, nehezen viselte, hogy a Vörösök lejátszották őket a pályáról. Frusztráltságában a földön fekvő ellenfélbe, Curtis Jonesba rúgta közvetlen közelről a labdát. Wilson számára ez megengedhetetlen.

“Ki kellett volna állítani azért, ahogyan Curtis Jonesba rúgta a labdát. Pogbát kiállították, de ugyanerre a sorsra juthatott volna Ronaldo Bruno Fernandes és Harry Maguire is. Teljesen elveszett a csapatnál a fegyelem” – zárta szavait a The Guardian hasábjain.

A Liverpool korábbi támadója, Peter Crouch is megerősítette Wilson véleményét, szerinte a portugál játékstílusa már egy kicsit elavult.

“Bocs Cristiano, de fent álldogálni többé már nem laza. Féltem az olyan kilenceseket, mint amilyen én voltam. A City, a Liverpool és a Chelsea is szárnyal, köszönhetően munkás szélsőinek. Az új érában ők a divatos gólszerzők” – írta a Daily Mail hasábjain a hórihorgas Crouch.

Fotó: Getty Images

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések